Отпушване на комини в Плевен

Печките и камините създават несравним комфорт, но той може да бъде бързо нарушен, ако комините не се поддържат през определен период от време. Този период зависи от интензивността на ползване. Ако поне веднъж годишно обаче не почиствате и отпушвате комина, той може да започчне да връща дима вътре в помещението. По-лошото е, че може да се стигне до запалване на покрива.

По време на горенето, твърдите частици от дима се отлагат по стените на комина и с течение на времето все повече и повече го стесняват. Това пречи на димът да преминава безпрепятствено навън. Затова той се връща вътре в помещението и нарушава комфорта на обитателите на помещението. Освен твърдите частици от дима, възможно е коминът да бъде запушен и от други неща. Ако попаднат листа в него от отвън или някакви други боклуци, ще бъде много трудно преминаването на дима навън. 

Има най-разнообразни методи за почистване и отпушване на комини. Народните средства се използват от най-дълго време. Това е например хвърлянето на трепетлика в камината или в печката, която да вдигне температурата и да изгори отлаганията. Понякога обаче самоинициативите могат да доведат до прегряването на тръбите. Друг народен метод е изгарянето на сушени картофи. Има и химически методи за почистване на комина. По магазините се предлагат различни неща за отпушване на комина от сажди. Тези неща могат да бъдат под формата на прахове, хапчета, течности и други. Те се поставят вътре в печката или камината и се изгарят заедно с дървата или отделно. Обикновено на опаковката има инструкции за употреба. За почистване и отпушване на комин има и механичен метод. Той се осъществява с помощта на четки и други подобни инструменти.

отпушване на канали русе

Кой метод да изберете и защо да се обърнете към професионалисти?

Недостатъкът на народните методи е, че не е сигурно, че всички полепвания и отлагания ще бъдат отстранени. Химичните методи пък са вредни за околната среда. Механичният метод е най-добрият, но когато се прави от професионалисти. Не е добре хора без опит да се качват на покрива. Ние от VIKRuse.net знаем всички специфики на работа при почистване на комин. Освен това, ние разполагаме със специализирано модерно оборудване от най-висок клас. Потърсете ни за отпушване на комини в Плевен, за да сте сигурни, че работата е свършена както трябва.

4.8/5 - (184 votes)