Какво се случва с гореща мазнина и мокри кърпички

Какво се случва с горещата мазнина и мокрите кърпички изхвърлени в канализацията?

Отговорът е… „наводнение“ в нашата канализационна система.

Миналата седмица в района на града властите бяха уведомени за възможно блокиране на дренажната система. След разследване е открито наводнение с огромни размери, причинено просто казано от натрупване на гореща мазнина, мокри кърпички и други отпадъци.

Екип от експерти по канализацията от vikruse.net прекара по-голямата част от миналата седмица (4 дни) в разчистването му. Понастоящем държавата харчи няколко милиона годишно за отстраняване на запушванията, повечето от които са се образували, защото хората са изхвърляли мазнини от готвене в канализацията и мокри кърпички в тоалетната.

Огромното, твърдо запушване е било отстранено с помощта на мощни водни струи и изведено от канализацията, за да се предотврати наводняване на близките домове и предприятия.

Какво се случва с гореща мазнина и мокри кърпички
Какво се случва с горещата мазнина и мокрите кърпички изхвърлени в канализацията? 3

Толкова е „важно“ да разберете какво трябва и какво НЕ трябва да слагате в тоалетната, канализацията или мивката си. Ако хората изберат да не пускат нежелани предмети в канализацията, това може да спести на властите големи суми пари и да предотврати потенциални наводнения в някои райони на Лондон и Обединеното кралство.

Ако се нуждаете от какъвто и да е вид водопроводна, отоплителна или котелна услуга в Русе и околността, просто се свържете с нашите ВиК техници като попълните нашия формуляр за контакт. Разполагаме с местни водопроводчици в Русе и близките околни населени местности и села. Никоя водопроводна, отоплителна или котелна услуга не е твърде голяма или малка за vikruse.net, просто ни изпратете запитване или попълнете нашия формуляр за контакт.

4.6/5 - (54 votes)
3 replies
 1. Йоан says:

  Не знаех, че горещата мазнина може да създава проблеми в канализацията. Благодаря за информацията!

  Мария: Интересно е какво се случва с мокрите кърпички. Никога не съм размишлявала за това.

 2. Павилия says:

  Мнозина не осъзнават последиците от хвърлянето на горещи мазнини и мокри кърпички в канализацията. Важно е да грижим за околната среда и да спазваме правилата за рециклиране и изхвърляне на отпадъци.

 3. Светлозария says:

  Не е добра идея да се изхвърлят горещата мазнина и мокрите кърпички в канализацията! Те могат да предизвикат сериозни проблеми със заседнала тръба или наводнение. Винаги ги изхвърляйте на правилните места!

Comments are closed.