Спестете хиляди, като направите подобрения в оценките за енергийна ефективност

Спестете хиляди, като направите подобрения в оценките за енергийна ефективност

Преди имотът ви да излезе на пазара, подобряването на енергийната ефективност може да ви спести хиляди.

Проучване на vikruse.net предполага, че ниските оценки за енергийна ефективност могат да струват на продавача. Над половината (59%) от анкетираните потенциални купувачи заявяват, че биха намалили офертата си за имот с нисък резултат. Над една трета (36%) казват, че намалението на офертата ще бъде хиляди, а 16% обмислят вариантите за пълно оттегляне.

Преди да пуснете имота си на пазара, помислете за някои рентабилни подобрения, за да намалите текущите сметки

подобряване на енергийната ефективност на дома
Спестете хиляди, като направите подобрения в оценките за енергийна ефективност 3

Сравнително лесно е да изолирате дома си, покрива, тавана и тавана. Оценките на Energy Saving Trust показват, че промените в изолацията могат да доведат до годишни спестявания до 360 лв.

Твърди се, че бойлерите представляват над половината (55%) от годишната ви сметка за енергия. Така че чрез замяна на стар котел с рейтинг G с кондензационен котел с рейтинг A с управление на отоплението спестяванията на сметки за гориво могат да бъдат около 220 лв. Комбинирайте нов котел с двоен стъклопакет, изолация на таванско помещение, изолация на стени и други рециклируеми енергийни уреди, за да видите още по-значителни спестявания годишно.

Хората, които купуват по-стари къщи и търговски имоти, знаят, че плащат по-високи сметки за гориво от необходимото. Проучването на vikruse.net подчертава, че енергийната ефективност е приоритет, който трябва да се има предвид при продажба на къща. Зелените схеми могат да помогнат на хората да направят домовете си енергийно ефективни, да избегнат загубата на енергия и да се насладят на по-топли домове.

vikruse.net са специалисти във всички аспекти на водопроводни, отоплителни и бойлерни услуги в целия район на Русе и околността. Няма значение дали имате нужда от рутинно обслужване на бойлер или пълна инсталация на бойлер, vikruse.net е тук, за да ви помогне. За повече информация ни изпратете чатете с нас онлайн или попълнете нашата форма за контакт.

4.3/5 - (41 votes)
3 replies
  1. Иваная says:

    Много полезна информация, ще се включа и аз в програмата за подобряване на енергийната ефективност. Благодаря!

  2. Курп says:

    Много интересна статия, ще го обмисля за нашата къща. Благодаря за полезните съвети!

  3. Марк-антоний says:

    Изглежда като отлична инициатива! Ще се запиша и аз, за да спестя и подобря енергийната ефективност вкъщи. Благодаря за информацията!

Comments are closed.